Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Minőség Visszaszerezte a Hármashatárhegyi Sportrepülőteret az MNV Zrt.
2014-09-03 19:48

Visszaszerezte a Hármashatárhegyi Sportrepülőteret az MNV Zrt.

|

Megszűnnek az áldatlan állapotok a Hármashatárhegyi Sportrepülőtéren
A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület felszólítás ellenére sem végezte el a gyommentesítést, az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kezébe vette az ügyet.
Az MNV Zrt. a mai napon megkezdte a Hármashatárhegyi Sportrepülőtér területének lekaszálását, gyommentesítését, melyet a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület a felszólítás ellenére sem tett meg. Az MNV Zrt. elsődleges célja a jogszerűtlenségek felszámolása és az országos jelentőségű védett terület visszaszerzése azért, hogy azt a környéken élők, illetve a természetjárók, természetkedvelők vehessék majd birtokba.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Hármashatárhegyi Sportrepülőtéren idén márciusban tartott helyszíni ellenőrzés során jelentős mennyiségű illegálisan lerakott hulladékot találtak. A Felügyelőség akkor több mint 150 millió forintos bírság megfizetésére kötelezte a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületet.

Az egyesület emellett –a felszólítás ellenére– sem tett eleget a vagyonkezelői szerződésben foglalt kötelezettségeinek. Mivel az MNV Zrt. kiemelt célja a jogszerűtlenségek felszámolása, a terület tulajdonosi joggyakorlójaként,saját költségén kezdte meg annak rendezését, lekaszálását és gyommentesítését is.

Az MNV Zrt. álláspontja szerint a Hármashatárhegyre kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen egy országos jelentőségű védett természeti területen helyezkedik el. Fontos hangsúlyozni, hogy az MNV Zrt. nem tervez fejlesztést, építkezést a területre, azt – rendezett állapotban – mielőbb vissza szeretné adni a természetkedvelőknek.


Budapest, 2014. szeptember 3.


MNV Kommunikáció
kommunikacio@mnv.hu






Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Kommentek

macila 2014-09-27 18:41:27

No és kiderítették ki rakta le azt a fránya szemetet? Szerintem ki lehet nyomozni... És pénz kell a kaszálásra... Gondolom előbb-utóbb hasznosul a terület egy része...persze "korrekt" pályázatokon...

További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.