Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szellemi tulajdon Az SZTNH támadásának háttere
2014-02-13 09:08

Az SZTNH támadásának háttere

|

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) 2014. február 12-én rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melynek témája a hivatal szabadalmi iratbetekintési rendszerét ért támadás értékelése, a szabadalmi bejelentők garanciális védelme, illetve a jogtalan behatolók megtévesztő állításainak cáfolata.
A fényképen dr. Török Ferenc a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara elnöke, valamint dr. Bendzsel Miklós a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke


A támadássorozatnak ismert a végrehajtója, valójában egy szakember, egy elszigetelt egyéni érdektől fűtött szabadalmi ügyvivő (iroda/egyesület) áll az eset hátterében, aki közérdekű bejelentőnek tünteti fel magát.


Az adatlopást programhiba okozta, amit azonnal megszüntettek. A kapcsolatos belső fegyelmi felelősségrevonás megtörtént. Az SZNTH a nem nyilvános szabadalmi dokumentumok 2013. augusztus 27. - szeptember 16. között történt letöltésével kapcsolatban a szükséges intézkedéseket megtette.

 

A biztonsági rés feltalálója, több fronton próbált előnyt kovácsolni magának, mindeddig sikertelenül. Jellemző, hogy a sajtótájékoztatóra érkező újságírókat a SZTNH kapuja előtt a támadó megbízottjaként három hölgy „a többoldalú tájékozódás érdekében” leszólítgatta, hogy szórólapot adhassanak át.

A sajtó képviselőit a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke dr. Bendzsel Miklós és a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara elnöke dr. Török Ferenc tájékoztatta.


Az ügy előzményeiről, a legújabb fejleményeikről itt olvashat>>, illetve részletesebben itt tájékozódhat>>

 

Az informatikai adatszerzők hamis, rosszindulatú, a hónapok óta, illetve az SZTNH honlapján is közzétett cáfolt  állításokat tartalmazó megtévesztő szórólapja itt olvasható>>

 

 

 Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.