Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Mérnöktársadalom Eleink igyekezete és a mai prekar mérnökök
2014-01-14 20:04

Eleink igyekezete és a mai prekar mérnökök

|

„Itt a végső ideje annak, hogy a mérnökség levetkőzze, mondhatni átkozott szegénységét és hallassa szavát, hogy ő mint úgy gazdaságilag, mint az intellektuális osztályok között tudományosan is magas felkészültséggel bíró testület, adja elő a maga programját, tárja a minisztériumok elé, hogy ez a mumizálási módszer nem alkalmas arra, hogy nyugalmat és a békét ebben az országban fenntartsa.”
Dr. Rigó Mihály okl. erdőmérnök, okl. építőmérnök A vélemény nélküli MMK kapcsolódó írásában próbálja mérnök kamarai gondjainkat megfogalmazni és ezekre gyógyírt ajánlani. Jelen írásában pedig nagy mérnök elődeink véleményeit, igyekezeteit idézi a a felvetett gondokra.

Véleménye szerint a MMK alapgondja a kamara és a mérnökök társadalmi elfogadottságának, társadalmi funkciójának, és az ún. politizálás megítélésének kérdésköreiben keresendőek.

Az „Eleink igyekezete és a mai prekar mérnökök” című dolgozat itt olvasható>>


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.