Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek Víz és vízhiány a tájban. Mit (ne) tegyünk?
2013-08-03 11:19

Víz és vízhiány a tájban. Mit (ne) tegyünk?

|

A közölt téma Margit Zoltán prezentációjaként hangzott el a Magyar Ökoszociális Fórum "Víz és vízhiány a tájban, mit (ne) tegyünk?" című szegedi konferenciájának "Tájvízfórum" elnevezésű részében.


A konferencia előadásainak kötete is megjelent, magyar és német nyelven, angol, magyar és német mellékletekkel.

A konferencia ajánlásainak végső formába öntése most van folyamatban.

Elsőként a tájvízfórumos anyagok közül Margit Zoltán anyagát közöljük. A prezentációitt látható.A Magyar Ökoszociális Fórum szellemi alapjain kelt MÖF Európai Kommunikációs Intézet Kft. (MÖF-EKI) honlapja formálódik. A honlapot már alakulása közben hozzáférhetővé tesszük. Ennek legfőbb oka, hogy a MÖF-EKI „civil” évei előtt és alatt tágas tevékenységi paletta keletkezett. Ez a saját módszerű (Pszicholingva) nyelvtanítástól – német és magyar – a nyelvészeti és kultúrakutatásokig, a nyári ifjúsági táboroztatásoktól a táj- és tájanyag-kutatásokig, tudományos konferenciák, kiállítások szervezésétől a táj- és nemzetközi üzleti kapcsolatok szervezéséig stb. sokféle környezeti jelentőségű tevékenységet fed. Az előzmények egy részéből kóstolót kínál a Magyar Ökoszociális Fórum (MÖF) www.moef.eu honlapjának EKI főmenüpontja, vagy bővebb információkat a www.moefeki.eu honlapon jelenítjük meg.

Dr. Győri-Nagy Sándor
kultúrökológus


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.