Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek Megfojt a sok jogszabály
2013-05-05 16:24

Megfojt a sok jogszabály

|

A mérnöki pálya választásában tudatosan, vagy tudat alatt benne volt, hogy itt az objektív természeti törvények uralkodnak, azok mentén kell és lehet eljárni. Vallja dr. Hajtó Ödön, és valóban az érvényesülés útjaként ez a vezérelv a műszaki reálértelmiség szeme előtt - mint 2x2 - lebegett.


A mérnök feladata a természeti, matematikai törvényszerűségek minél alaposabb megismerése és azok kreatív alkalmazása a társadalom életminőségének javítása érdekében. Az életminőségnek van szociológiai vonzata is, ezáltal kettős feladatnak kell megfelelni: a természettudományos és a morális egyszerre, egy irányban kell mozduljon.


De mi történik velünk? A világot a természeti és a hagyományos erkölcsi törvények helyett politikusaink jogszabályokkal irányítják. A kőbe vésett 10 parancsolatot 10 ezer folytonosan változó jogszabállyal váltják fel. A melléklet diagramban csak a Magyar Közlöny adatai szerepelnek, amihez nemcsak további hazai közlönyök, hanem még az EU Hivatalos Lapja is csatlakozik. Csak a Magyar Közlönyből kellene naponta több mint 100 oldalt átlapozni.

 

 

 

Kérdezem: nem kellene-e az egyszeregyet is rendeletben kiadni?

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.