Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Innováció Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró az ISEF-en
2013-02-12 22:07

Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró az ISEF-en

|

Phoenixben, Arizona államban rendezik meg idén májusban az Intel International Science and Engineering Fair (ISEF) c. versenyt, mely a tudományos, műszaki versenyek olimpiája.
A Magyar Innovációs Szövetség Papp Gergelyt nevezte a "Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró" című munkájával.
A többlépcsős selejtező versenyek alapján mintegy 1500 középiskolás fiatalt (közel 1000 projekt) hívnak meg a rendezvényre az USA összes államából, valamint további 70 országból.

A benevezett projektekről a nemzetközi zsűri egy legfeljebb 10 oldalas angol nyelvű leírást kér előzetesen. Ezt követően a kiállítással egybekötött döntőn több, mint száz tudós, mérnök és matematikus személyes interjúk során győződik meg a versenyzők felkészültségéről, és alakítja ki a végleges sorrendet, s díjazza a világ legtehetségesebb középiskolás fiataljait.

A Magyar Innovációs Szövetség a 2013. évi Intel ISEF-re Papp Gergelyt nevezte, aki a 21. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen "Rezonanciális-tölcsérű neodym hangszóró" című munkájával fődíjban részesült, az EU Fiatal Tudósok Versenyén Pozsonyban pedig elnyerte az egyik legjelentősebb díjat, a Szlovák Szabadalmi Hivatal 2000 eurós különdíját.

Gergelynek - aki a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének diákja - nagyobb érzékenységet, jobb hangminőséget, valamint jóval nagyobb hangnyomást sikerült elérnie hangszórójával, sőt a frekvencia átvitele is sokkal szélesebb a szokásosnál. A fiatal teljesen új elrendezésű hangszóróját már találmányi bejelentés is védi.

Budapest, 2013. február 12. (OS)

Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.