Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Mérnökképzés Átadták a 6. Ifjúsági Bolyai Pályázat díjait
2013-02-12 21:55

Átadták a 6. Ifjúsági Bolyai Pályázat díjait

|

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Perczel András professzor, a 6. Ifjúsági Bolyai Pályázat bíráló bizottságának elnöke közösen adták át a 6. Bolyai Pályázat díjait Budapesten, 2013. február 12-én. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jogelődje, az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Bolyai Díj Alapítvány által 2000-ben létrehozott Ifjúsági Bolyai Pályázat hozzájárul a hazai tudományos élet, valamint a világhírű magyar kutatás-fejlesztés kiszélesítéséhez.


A 2012. évi pályázat témáját Perczel András, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, az ELTE Természettudományi Kara Szerves Kémiai tanszékének egyetemi tanára, a 2011. évi Bolyai Díj kitüntetettje határozta meg.

A Bíráló Bizottság döntése alapján a "Szerkezet és dinamika a molekuláris, szupramolekuláris, élő és közösségi rendszerekben" témában kiírt Ifjúsági Bolyai Pályázat középfokú nevelési-oktatási kategóriájában az első díjat megosztva kapta:

Ferenc Katalin egyetemi hallgató, a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium volt tanulója a "Stabilitás és dinamizmus szinapszisokban: RIN1 fehérje és a szinaptikus plaszticitás" című pályázatáért, valamint Nyerki Emil, a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium tanulója "Az erős mágneses tér növényekre gyakorolt hatásának vizsgálata" című pályázata alapján.

A középfokú nevelési-oktatási kategóriában második díjat kapott Mérő László, a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, aki "Autoasszociatív mesterséges neurális hálózatok dinamikájának összehasonlító vizsgálata" című pályázatával indult a versenyen.

A felsőoktatási kategóriában pályázatuk elismeréseként miniszteri dicséretben részesült Balassi Márton és Laki Balázs, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói a "Szerkezet és dinamika- Társadalmi problémák és a közös tudás modellezése ágens-alapú és mikroszimulációs keretrendszerekben" című munkájukkal.

A középfokú nevelési-oktatási kategória nyerteseinek felkészülését, pályázatuk elkészítését segítő gimnáziumi, egyetemi tanárok és docensek kiemelkedő munkájáért elismerésben részesültek: Dr. Schlett Katalin, az ELTE egyetemi docense, Dr. Újvári Sándor, a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium tanára és Baranyai József, szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára.

Felsőoktatási kategóriában miniszteri dicséretben részesült a pályázat elkészítését segítő tevékenységéért Dr. Meyer Dietmar, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanára.Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sajtó-, Kommunikációs, Közkapcsolati és Protokoll Főosztály

Budapest, 2013. február 12. (OS)

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.