Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szellemi tulajdon Egységes uniós szabadalmi szabályok
2012-12-19 05:34

Egységes uniós szabadalmi szabályok

|

Az Európai Parlament december 11-én jóváhagyta az egységes uniós szabadalmi szabályokat. Ez 2014-től lehetővé teszi, hogy egyetlen szabadalmi bejelentéssel, melyet az Európai Szabadalmi Hivatalban elfogadott nyelvek valamelyikén (angol, német, vagy francia) adnak be, az Unió összes államában érvényes szabadalom nyerhető legyen. Egy minden tagországban érvényes szabadalom most összességében 36 ezer Euróba kerül, ami az új rendszerben csupán 5 ezer Euróért megoldható lesz.

 

Az EU szabadalom megvalósulása több évtizedes harc eredménye volt. A jelenlegi rendszer a nagypénzű bejelentőknek, a nemzeti szabadalmi oltalom kiadásában anyagilag érdekelteknek kedvezett. A független feltalálók, egyetemi kutatók, kis és közepes vállalkozások, akiktől az új találmányok többsége származik, egyre erőteljesebben követelték az egységes uniós szabadalmi szabályok megalkotását és elfogadását. Követeléseiknek hosszú évek óta rendszeresen hangot adott az IFIA, a feltalálók világszervezete. A jelenlegi összetételű Európai Parlament tagjainak többsége belátta, hogy lassul az európai innováció, ha az EU patent nem valósul meg. Vedres András a feltalálók világszervezetének magyar elnöke nyílt levélben fejezte ki elismerését Martin Schulznak, az Európai Parlament elnökének az egységes uniós szabadalmi szabályok elfogadása miatt. Levelében hangsúlyozta, hogy az EP döntése kedvezőbb feltételeket fog teremteni az új találmányok hasznosításához, ezzel gyorsulni fog az innováció és leküzdhetővé válhat a válság

Budapest, 2012. december 18.(OS)

 

Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.