Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gyűjtemény LAKATLAN térkép
2012-12-14 18:27

LAKATLAN térkép

|

Végre Budapestnek is van LAKATLAN térképe, amely a város elhagyott és kihasználatlan ingatlanjait veszi leltárba. A KÉK - Kortárs Építészeti Központ kezdeményezéseként létrejött közösségi térképre bárki egyszerűen és közvetlenül tölthet fel adatokat és képeket parlagon heverő városi ingatlanokról.


A KÉK idén ősszel indított LAKATLAN programjának fókuszában a közép-európai régió városainak átstrukturálódása során megüresedő ingatlanok sorsa áll. A programhoz kapcsolódóan létrehozták a LAKATLAN térképet, amely egy olyan politikailag és kereskedelmileg független, nyitott hozzáférésű platform, amely segít megvilágítani az üres városi terek problémájának méretét és mintázatait, emellett felületet kínál a lehetséges válaszok megfogalmazásához és hozzájárulhat egy városi léptékű program kidolgozásához.

 

A térképet bármely civil bővítheti, aki Budapesten járva elhagyott, gondozatlan, közvetlen környezetére negatívan ható lakóházba, üzletbe, irodaházba, középületbe vagy telekbe botlik. A térkép készítői azt remélik, hogy ily módon láthatóvá, feldolgozhatóvá és kezelhetővé válhat egy olyan probléma, amely nem csak itthon, de más országokban is egyre inkább része a városról zajló párbeszédnek, és mindez közösségi aktivitással. A térképen az önkéntes segítők által jóváhagyott bejegyzések válnak nyilvánossá, így garantálva a bejegyzések hitelességét.


Mindenkit arra bíztatunk, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez és Tegye láthatóvá Budapest lakatlan tereit!

Budapest, 2012. december 11.(OS)


Kiadó: Kortárs Építészeti Központ AlapítványNyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.