Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Huszonnégy órás mobil programozó csapatverseny
2012-12-14 17:15

Huszonnégy órás mobil programozó csapatverseny

|

24 órás mobil programozó csapatversenyt rendez a PPKE-ITK a MAVE-val közösen. Az alkalmazásfejlesztő verseny egyik kitűzött célja, hogy a feladat megoldásán túl, hatékony kódokat írjanak a résztvevők, amely a mobileszközök fogyasztásánál különösen nagy fontossággal bír.

A verseny egyik különlegessége, hogy Android és iOS platformokon is lehet dolgozni, így a két legnagyobb környezet fejlesztői is összemérhetik tudásukat. A verseny mellett, a középiskolások számára egy “code camp\" is megrendezésre kerül, mellyel szeretnénk felkelteni érdeklődésüket a mérnök informatikus szakma iránt. A bejutó három fős csapatok izgalmas mérnöki kihívással találkozhatnak a telekomunikáció, de akár a bioinformatika területéről is.

A kétfordulós versenyre három fős csapatok jelentkezhetnek ezen a  címen. Az első forduló egy online előválogató lesz február első hétvégéjén, mellyel a csapatok kvalifikálhatják magukat a 24 órás budapesti döntőre.
A verseny a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara (PPKE-ITK), a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) közös rendezése, melyet a Magyar Telekom is felkarolt. A helyszínt és a szakmai hátteret az egyetem és az egyesület munkájában résztvevő hallgatók, oktatók és doktoranduszok biztosítják.

Budapest, 2012. december 14., péntek (OS)

Kiadó: Magyar Villamosmérnök- és Informatikus hallgatók Egyesülete MAVE Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.