Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Lemondott a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke
2012-10-31 21:05

Lemondott a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke

|

A Magyar Megújuló Energia Szövetség 2012.október 26-n tartott elnökségi ülésén dr. Balogh László elnök lemondott. Lemondását és az indoklást az elnökség elfogadta.
Az elnök elmondta, hogy a 2009/28/EK Direktíva, a megújuló energia ( RES ) direktíva végrehajtásának még azon elemei sem kezdődtek meg, amelyek a saját nemzeti érdekeinket szolgálnák. Pedig az elnöknek a 2008-as, magyar érdekeket szolgáló brüsszeli javaslatai bekerültek a norma szövegébe. Késlekedésünk miatt is pl. a visegrádi 4-eknél tapasztalható fellendülés Magyarországon sajnos várat magára, hiszen nálunk még a pótlólagos hazai pénzügyi forrást nem igénylő, összehangolt szakmai intézkedések is hiányoznak. Ehhez járul a támogatásokat szolgáló METÁR rendszer helyzetének alakulása. Mindez részben a Direktíva honosításának előkészítésekor 2010 évben napvilágot látott javaslatok hiányosságaival is magyarázható. Ehhez járul különböző hazai érdekcsoportok működése. Ennek eredményei sajnos nem segítik a hazai ipar, építőipar, mezőgazdaság, kereskedelem válságból való kilábalását, foglalkoztatási képességének javítását.
Az uniós források igénybevételének szakmai feltételei sem megfelelőek, amelyek nehezítik a szűkülő határidőkön belül történő lehívásukat.

Szövetségünk és lemondott elnöke továbbra is kész összefogva támogatni a hiányzó intézkedések meghozatalát, alkalmas körülmények megléte mellett. Szakmai javaslatokat az mmesz11@gmail-re továbbra is várunk.

Magyar Megújuló Energia SzövetségNyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.