Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Technika 75 éves a MAPEI Csoport
2012-04-17 11:59

75 éves a MAPEI Csoport

|

Az 1937-ben Rodolfo Squinzi által alapított milánói székhelyű Mapei mára világvezető cég az építőipari ragasztók és építéskémiai anyagok gyártása terén. Jelenleg a MAPEI Csoport a világ 5 kontinensén 29 országban tevékenykedik, 68 leányvállalatból és 60 gyártóegységből áll, 2011-es árbevétele meghaladta a 2 milliárd eurót - tudtuk meg 2012. április 17-én a MAPEI jubileumi sajtótájékoztatóján.

A Mapei mindig nagy hangsúlyt fektetett a kutatásra és fejlesztésre. A MAPEI éves árbevételének 5%-át fordítja kutatás-fejlesztésre minden évben, és munkatársainak 12%-a tevékenykedik a világ különböző pontjain működő kutató központjaiban. A befektetésekre előirányzott költségvetés 70%-át fordítják olyan környezettudatos termékek fejlesztésére, amelyek a fenntartható környezetet szolgálják, és megfelelnek a LEED követelményeknek.

 

 

A MAPEI olyan műszaki-kereskedelmi hálózatot, valamint ehhez kapcsolódó szolgáltatást épített ki, amely páratlan a világon.

A Mapei Magyarországon
A Mapei Kft. az építőipari segédanyag gyártás- és forgalmazás egyik legjelentősebb piaci szereplője Magyarországon. 1991-ben alakult a világhírű olasz anyavállalat, a Mapei S.p.A. leányvállalataként. 2002-ben egymilliárd forintos beruházás keretében létesítette gyártóüzemét Sóskúton, ahol építőipari segédanyagok gyártása folyik a hazai piac mellett exportra is. A Mapei 143 főt foglalkoztat, valamint felelős vállalatként kiemelt szerepet vállal a szakemberképzésben, melyet 2010-ben Gazdasági Miniszteri Kitüntetéssel ismertek el - tudtuk meg Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetőjétől.

A MÉBKER Hálózatról


Az Első Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózata (MÉBKER) 2011-ben alakult. Célja a tagok forgalmának növelése, a sikeresebb és eredményesebb piaci működés. Jelenleg 77 építőipari cég a tagja, több mint 110 üzlettel. A hálózat tagjai használhatják a szervezet védjegyét és élvezhetik az ezzel járó marketingtámogatást és képzéseket 

 A MÉBKER a kedvezőtlen építőipari kilátások ellenére is javulást vár a tagkereskedéseinek helyzetében. Ennek érdekében a 2012. évi programjának a célja a marketing aktivitás növelésével és a menedzsment hatékonyság növelésével megőrizni, sőt némiképp növelni a piaci pozícióit.

 

A kezdeményezés elindítója Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője. Hálózathoz a Mapei Kft.-vel szerződésben álló építőanyag- és burkolatkereskedő cégek csatlakozhatnak, a tagság ingyenes.

 

 

 

www.mebkerhalozat.hu

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.