Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Veszélyes-e a nanotechnológia?
2012-01-28 15:17

Veszélyes-e a nanotechnológia?

|

A napokban járta be a világsajtót az amerikai Országos Kutatási Tanács (NRC) közleménye, melynek szakértői a nanotechnológiai anyagok esetleges egészségügyi veszélyeinek kivizsgálását sürgetik.
A válasz: virtuális kezdeményezés a tudományág jobb megismeréséért.

A The International NanoScience Community (NanoTudomány Nemzetközi Közössége) válaszul az egyre erősödő félelmekre azt kezdeményezte a tagjait jelentő több mint ötezer kutató, egyetemi hallgató és ipari szakember körében, válasszák ki azokat az internetes fórumokat, melyek a leghitelesebben mutatják be a tudományág eredményeit és veszélyeit. A megbízható információszolgáltatás fontos mind a tágabb, mind szűkebb, a szakembereknek szóló virtuális felületeken is.


Hat kategóriában (nanotechnológiai portálok; blogok; weboldalak; akadémiai oldalak; vállalati lapok, Twitter és Facebook-oldalak/csoportok) jelölhetik kedvenceiket a közösség tagjai 2012. február 15-ig. A több szempontot figyelembe vevő szavazásra március 1-től 15-ig kerül sor. A nanotechnológia területén dolgozók által legjobbnak tartott virtuális információforrások listáját március 18-án hozza majd nyilvánosságra a közösségi oldal.
Weboldalak jelölése és további információ


A hagyományokat követve a Nanopaprika az angol nyelvű nemzetközi programja mellett, ezúttal is foglalkozik a magyar nyelvű Internet nanotudományos vonatkozásaival. A hazai portálok, weboldalak, közösségi hálózatokon futó nano-aloldalak jelölését erre a címre lehet küldeni. A jelölések alapján – szakértők bevonásával - készült lista szintén március közepétől lesz majd elérhető az oldalon.
The International NanoScience Community
Nanopaprika.eu – „Spicy world of NanoScience”

editor@nanopaprika.eu

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.