Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Európai Üzleti Díjak a Környezetvédelemért
2012-01-25 13:24

Európai Üzleti Díjak a Környezetvédelemért

|

Tíz éve vesz részt Magyarország az Európai Unió Üzleti Díjak a Környezetvédelemért pályázatán. A résztvevőknek járó díszokleveleket Nagy Andor, az Országgyűlés Fenntarthat fejlődés bizottságának alelnöke adta át.

A pályázók négy kategóriában indulhatnak: környezeti menedzsment, eljárás, termék, nemzetközi együttműködés a fenntartható fejlődésért.

Az EU szabályzata szerint valamely, a kategóriák egyikében országosan meghirdetett pályázat során már díjat elnyert cég vehet részt a versengésben, amelyet a díjazó szervezetekből alakult Országzsűri (HEA –Hungarian Jury for the EU Environmental Awards) jelöl. A HEA tagjai: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért, Hungarian Business Leaders Forum (HBLF), Magyar Innovációs Szövetség, Corvinus Egyetem - Tisztább Termelés Magyarországi Központja.

2012-ben hét magyar cég adta be pályázatát az európai üzleti környezetvédelmi díjak kategóriáiban. Két pályázat készült el a menedzsment kategóriában: a Magyar Telekom Nyrt. és a SKANSKA Magyarország pályázata, három tartozik a termék kategóriába, a FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., Miskolci Hőszolgáltató Kft. és a Pharmatéka Bt. továbbá két cég pályázott eljárás kategóriában, az E.ON Hungária és a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

Az eddigi legnagyobb sikert a DENSO Magyarország Kft. érte el, mikor 2004-ben megnyerte a Management kategóriát. 2006-ban a GE Lightning Zrt. a kiemeltek közt szerepelt.

Az európai versengőket a HEA oklevelekkel ismeri el, amelyeket január 23-án Nagy Andor, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke adta át egy ünnepi ebéd keretében.


További információk: Czibók Ágnes nemzetközi kapcsolatok felelőse, a díjak nemzeti koordinátora (tel: 20-364-0964)

Budapest, 2012. január 23. (OS)


Kiadó: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége - KSZGYSZ

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.