Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Mérnökképzés Dunaújvárosi Főiskola fejlesztői laboratóriuma
2012-01-19 16:38

Dunaújvárosi Főiskola fejlesztői laboratóriuma

|

Szoftveres és hardveres programozás magas szintű oktatására, valamint kutatások és fejlesztések végrehajtására is alkalmas a Dunaújvárosi Főiskola Beágyazott rendszerek fejlesztői laboratóriuma. Az új létesítmény egy olyan szakmérnöki képzés helyszíne is lehet, ahol az iparban is használható elektronikai tervezési készségek oktatása zajlik.
Az iparban dolgozó mérnökök továbbképzését tervezi a Dunaújvárosi Főiskola

Szoftveres és hardveres programozás magas szintű oktatására, valamint kutatások és fejlesztések végrehajtására is alkalmas a Dunaújvárosi Főiskola Beágyazott rendszerek fejlesztői laboratóriuma. Az új létesítmény egy olyan szakmérnöki képzés helyszíne is lehet, ahol az iparban is használható elektronikai tervezési készségek oktatása zajlik.

Beágyazott rendszerek szakirányú továbbképzés elindítását tervezi a Dunaújvárosi Főiskola most épült, új laboratóriumában. Az oktatók célja, hogy az iparban dolgozó mérnökök a rohamosan fejlődő elektronika tervezési gyakorlatát is elsajátítsák. Napjainkban számos eszköz (pl.: mobiltelefon, mosógép) olyan összetett funkciók ellátására képes, melyek nagyban megkönnyítik mindennapjainkat. Ezeknek a korszerű termékeknek az intelligenciáját és rugalmas működését beépített hardverek és szoftverek biztosítják. A szakirányú továbbképzés a korszerű digitális tervezésre teszi a hangsúlyt, melyhez az új Beágyazott rendszerek fejlesztői laboratórium adja a szükséges technikai feltételeket. A képzés során a hallgatók nem csak a tervezés részletkérdéseivel ismerkednének meg, hanem a magasabb szintű tervezői döntések meghozatalába is bevezetnék őket.

„Az új laboratórium és az azt befogadó épület a TIOP 1.3.1-07/1-2F-2009-0001 - Európai Campus az ország közepén elnevezésű projekt keretében elkészült, a kutatáshoz és oktatáshoz szükséges eszközök többségének beszerzése is megtörtént. A laboratórium különböző mikrovezérlőkkel és digitális jelfeldolgozó processzorokkal, valamint a hardveres programozást támogató fejlesztőeszközökkel fog dolgozni. A létesítményben folyó tevékenység széles skálán mozoghat, azt leginkább az ipari igények és a fejlesztői munkába bevonható oktatók és hallgatók képességei fogják meghatározni” – mondta Dr. Burány Nándor, a Számítógéprendszerek és Irányítástechnika Tanszék vezetője.

A főiskola az oktatás mellett ipari szereplőkkel is tervez együttműködést, melynek során kamatoztatni tudnák a kutatói munkában megszerzett ismereteket. Beágyazott rendszereket számos területen-, így az elektronikai termékek esetében, a jármű- és közlekedés iparban, az orvostechnikában és a gépiparban is lehet alkalmazni. A felsőoktatási intézmény oktatói és hallgatói számos tervezésben részt vettek az eddigi pályafutásuk során, melyek, többek között, hangfeldolgozási eszközök fejlesztését, orvosi műszerfejlesztéseket és robotirányítási technológiák fejlesztését is érintették.


Nyilas Dóra
20/459-9626

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.