Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek Élénkülhet a verseny az uniós roaming-piacon
2011-12-13 17:15

Élénkülhet a verseny az uniós roaming-piacon

|

Magyarország egyetért az Európai Unión belüli roamingolásra vonatkozó új szabályozás előkészítése során javaslatként felmerült kiskereskedelmi adatroaming árplafon bevezetésével, az árplafonok mértékének fokozatos csökkentésével - hangsúlyozta Kovács Tamás Iván, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az Európai Unió Közlekedés, Távközlés és Energia Tanács ülésén 2011. december 13-án, Brüsszelben.
Kovács Tamás Iván a Távközlési Tanács ülésén elmondta: olyan új roaming-rendelet elfogadására van szükség, amely európai szinten egyszerre képes élénkíteni a szolgáltatók közötti versenyt és kielégíteni a folyamatosan változó fogyasztói igényeket. A tényleges verseny kialakulásának hiánya miatt strukturális intézkedésekkel és az átmeneti árszabályozás egyidejű fenntartásával kell hatékonyabb versenyt teremteni a nemzetközi mobil barangolási piacon – tette hozzá. A helyettes államtitkár kifejtette: olyan szabályozás bevezetése indokolt a roaming piacon, amely nem ró aránytalan adminisztratív terheket az érintett felek egyikére sem. A barangolásos piac hosszú távú átalakítása, egységesítése megköveteli a jogbiztonság és kiszámíthatóság szempontjainak érvényre juttatását.

Magyarország elfogadja az Európai Bizottság által előterjesztett ún. Európai Összekapcsolási Eszköz Rendelet (CEF) tervezetében megfogalmazott távközlési célokat. Ki kell alakítani a transzeurópai hálózatok létrehozásának – és ezen keresztül az egységes piac kiteljesedésének – uniós pénzügyi támogatási rendszerét, hiszen ez vezethet a Digitális Menetrendben foglalt szélessávú vállalások megvalósításához is – jelezte a helyettes államtitkár. Ugyanakkor a rendelettervezet egyes intézkedéseivel Magyarország nem ért egyet, mivel azok nem veszik figyelembe az Európai Unió kohéziós törekvéseit és a jelenlegi formájában jelentős mértékben megnehezítenék az újabban csatlakozott tagállamok számára a szélessávú infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges források lehívását.

A magyar soros elnökségi félév egyik legfontosabb jogalkotási dossziéja volt az európai rádióspektrum-politikai program (RSSP), amelynek további kidolgozásában Magyarország szorosan együttműködött a lengyel soros elnökséggel. A hatékonyabb rádióspektrum-gazdálkodást lehetővé tevő programra vonatkozó határozat első olvasatát és a kapcsolódó indokolást így teljes mértékben támogatjuk.
Budapest, 2011. december 13. (OS)

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.