Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Új kerékpárutak építését tervezi a kormány
2011-12-13 17:01

Új kerékpárutak építését tervezi a kormány

|

Magyarország fő turisztikai célpontjai körüli kerékpárút-fejlesztéseket tervez a magyar kormány: Duna menti kerékpárútvonal épülhet első ütemben Rajka és Budapest között, kerékpár út hálózat épülhet ki Budapest és a Balaton között, első ütemben a borfesztiváljáról híres Etyekig, és szintén kiemelt állami beruházás a Balaton körüli kerékpárosút komplex minőség fejlesztése. A feladatok előkészítését Garancsi István miniszterelnöki megbízott végzi.
2012. januárra készül el a természetjáró és kerékpáros turizmus fejlesztési koncepciója, amelyet majd a tényleges megvalósítás követ, amelyhez uniós forrásokat is tervez a kormány. A falusi- és ökoturizmussal, gasztronómiával, rekreációval összekapcsolható kerékpáros turizmusban elsősorban hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások érdekeltek. Garancsi István miniszterelnöki megbízott szerint – aki maga is különböző gyalogtúra- és biciklis versenyek, magashegyi túrák aktív résztvevője – az európai tapasztalatok alapján a piac végeláthatatlan lehetőségekkel bír.

Garancsi szerint a fejlesztést két irányból érdemes megközelíteni: infrastrukturális és jogi szempontból, tehát a kerékpáros turizmus fejlesztéséhez szükséges törvények megalkotását is feladatának tekinti. A cél mindenképpen az, hogy európai színvonalú kerékpárutak épüljenek, az eddig kiépített útvonalak pedig biztonságosak és fejlettek legyenek. A meglévő infrastruktúrához kell hozzákapcsolni az új útvonalakat, amelyhez szükséges a kerékpárút-hálózat megléte is. A lehetőségek tárháza adott: pihenőhelyek, szervizek, kölcsönzők, vendéglők, sőt akár szálláshelyek is rákapcsolódhatnak az új úthálózatra.
2011. december 13.

(KIM Sajtó Főosztály)
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.