Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Innováció Feltalálók, találmányok Szöulban
2011-12-12 14:36

Feltalálók, találmányok Szöulban

|

December első hetében rendezték meg Ázsia egyik legnagyobb innovációs seregszemléjét Szöulban, amelyen a magyar találmányok három aranyérmet nyertek.

 

December első hetében rendezték meg Ázsia egyik legnagyobb innovációs seregszemléjét Szöulban, amelyen 32 országból közel 663 találmány szerepelt. A nagyszabású kiállítást Kim Hwang-sik miniszterelnök nyitotta meg, aki Vedres András a feltalálók világszövetsége (IFIA) elnökének kíséretében megtekintett néhány kiemelkedő műszaki alkotást.
Az esemény keretében nemzetközi konferenciát rendeztek az innováció támogatásáról. A konferencia egyik kiemelt előadója volt Chulabhorn Walailak Tájföld hercegnője, aki gyógyszerkémikus, egyetemi tanár. Műszaki alkotó munkássága elismeréséül Vedres András IFIA elnöke kitüntette ő királyi fenségét a Feltalálók Nemzetközi Lovagrendje tiszti keresztjével.

A kiállításon szerepelt a Hyundai autógyár két újdonsága a Elantra hibrid változata és BlueOn tisztán elektromos hajtású autó. Mindkettőben az elektromos energia tárolása a világon először sorozatban gyártott Lítium-polimer telepekben történik. Ennek köszönhetően például a BlueOn elektromos autó egy töltéssel 140 kilométeres távot képes megtenni. A telepek újratöltése a szokványos 220 voltos hálózatról csupán 25 percet vesz igénybe.

A bemutatón a magyar találmányok három aranyérmet nyertek. Nagy közönségsikert ért el Molnárka Győző és társainak számítógépes találmánya, amely labdajátékoknál pontosan kijelzi a labda sebességét és irányát.
Budapest, 2011. december 11. (OS)

Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.