Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gazdaság Az elodázható beruházásokról
2011-12-12 13:15

Az elodázható beruházásokról

|

„Engem nem tudnak sarokba szorítani…” mondta egy kiváló szakember, amikor a válságról, a hazai és nemzetközi következményeiről beszéltünk. Elmondta, hogy milyen szegénységben nevelkedtek, alig volt mit enni, mindent felhasználtak, ami hasznukra lehetett, de rend és tisztaság volt. Addig nyújtózkodtak, ameddig a takaró ért.
Manapság a „takaró” részét képezi a hitel is. Nincs baj, ha a kölcsönt gyorsan megtérülő beruházásra fordítják.
Most azonban baj van.


Wekerle Sándort a miniszterelnök Tisza Kálmán 1887-ben nevezte ki a pénzügyek élére, azzal a feladattal, hogy teremtse meg az államháztartás addig katasztrofálisan hiányos egyensúlyát. Első politikai programbeszédében javasolt egyik lépése az „elodázható beruházásokra fordított kiadások apasztásáról” szólt.


A költségvetés egyensúlyának jelenkori megteremtéséhez tudnunk kéne hozzájárulni azzal, hogy közmegegyezésre jutunk az elodázható beruházások dolgában.


Máris teszek néhány indító javaslatot, nem vitatva azok szükségességét, de más társadalompolitikai szükségleteket azoknál sokkal fontosabbnak tartok. A listához a hozzászólók kiegészítését várom.

Hajtó Ödön


Szükséges, de halasztást tűrő beruházások:
Kossuth tér átépítése
Népstadion lebontása
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.