Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Junior Prima Díj
2011-12-07 16:25

Junior Prima Díj

|

November 25-én a Művészetek Palotájában tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díj építészet és építőművészet kategóriájának díjait.

Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 22 fiatalt javasoltak a díjra. A Simon Bayley vezette zsűri (Finta József építész, Zoboki Gábor építész, Kálmán Ernő elnök, Magyar Építőművészek Szövetsége, Noll Tamás elnök, Magyar Építész Kamara) közülük választotta ki a 10 díjazottat.

A Junior Prima Díj építészet, építőművészet kategória 2011-es díjait

Antal Gabriella,

Csizmadi Péter DLA,

Csízy László,

Gutai Mátyás PhD,

Holczer Veronika,

Katona András,

Koncz Zoltán,

László Zsolt,

Mónus Noémi,

Mózes Ádám

vette át.

Negyedik alkalommal kerültek átadásra a 2007-ben létrehozott Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának díjai.

„Örömmel és büszkeséggel csatlakoztunk a Prima Primissima Alapítványhoz a Junior Prima Díj társalapítójaként, ahol a Magyar Építészet és Építőművészet kategória támogatása mellett döntöttünk. Mindennapi munkánk során tapasztaljuk, hogy milyen fontos természetes és épített környezetünk tervszerű és felelős kialakítása, fejlesztése. Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért. Természetes tehát, hogy támogassuk szakmai fejlődésüket, hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez. A ma építészei a jövő lakókörnyezetének meghatározói, kialakítói” – hangsúlyozta Török Árpád.
2011. november 30.

(Forrás: tervlap.hu)

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.