Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma Könnyűszerkezetes Akadémia
2011-11-22 14:22

Könnyűszerkezetes Akadémia

|

Könnyűszerkezetes Akadémia 2011. szeptember 29.
Mit is nevezünk könnyűszerkezetes építésnek?
Iparosított, rendszerelvű. Váza acél, vagy fa, térelhatárolása kisebb mint 150 kg/m². Telepített előregyártó üzem, fejlett technológia. Száraz szerelési mód. Az alrendszerek kapcsolata nyílt.
Dr. Seregi György a Magyar Könnyűszerkezetes Egyesület elnökének bevezető vázlatos előadása.

 

A könnyűszerkezetes építkezés legfontosabb jellemzői

 

Előnyei: gyorsaság, időjárástól független építés, kedvező ár.

Felosztása: csarnok, cellás (válaszfalakkal készülő) rendszer. Egy- vagy többszintes. Hőszigetelt (emberi tartózkodásra alkalmas) vagy hőszigetelés nélküli rendszerek.

Alkalmazási területek: gyártócsarnokok, raktárak. Autószalonok, benzinkútállomások, védőtetők. Kereskedelmi létesítmények, bevásárlóközpontok. Sportcsarnokok, lelátók tetőszerkezete, labdarúgópályák lefedése. Repülőgéphangár. Felvonulási épületek (raktárak, irodák). Iskolák, többszintes irodák, felhőkarcolók térelhatárolásai. Lakóépületek, készházak stb.
A mezőgazdasági épületeknél: gabonatárolók,gépszinek, istállók, üveg- és fóliaházak, iroda-szociális épületek, technológiai berendezések

A Könnyűszerkezetes Akadémia célja, feladata: Népszerűsítés, tévhitek eloszlatása. Ismeretek egységes, célirányos összefoglalása (ami az egyetemi/főiskolai oktatásból kimaradt, vagy különböző tantárgyakban jelenik meg)

2011 évi program: az építési mód anyagai, minősítés, követelmények, előírások. Szabványok, környezetkímélő megoldások.

 

Jellemző képek és  magyarázatuk

 


2012-ben folytatódik a Könnyűszerkezetes Akadémia. Témakörei:
Gyártási technológiák. Hőtechnikai megoldások fejlődése a passzívházak irányába. Építési rendszerek. Készház megoldások. Szemelvények a könnyűszerkezetes építés területéről (Többrétegű homlokzatok, intelligens megoldások stb.).

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.