Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gazdaság A fehér forint
2011-11-10 17:55

A fehér forint

|

Ha baj van, akkor egyszerűsödik a helyzet: egyénileg is dönteni kell: építesz, vagy rombolsz. Sokan - egyre többen - már a rombolást választották. A radikalizálódási folyamatban eltűnhetnek az értékek, pontosabban fogalmazva a valódi érték elveszíti rangját.

A másfél órás videón Drábik János professzor beszél többek között a devizaválságról, a gerjesztett államadósságról, a magyar gazdaság kitettségéről, a bankkartellekről, a politikát irányító háttérhatalomról, a "fehér forint" szerepéről, a javasolt megoldásáról, és a saját vállalásáról.
Elgondolkoztató. Hiába keresem a támadási felületeket nem találom, végül is nem vagyok közgazda. Lehet, hogy javaslata utópia, zsákutca, de ettől függetlenül ezt - a saját érdekében - mindenkinek látni kell.
A "tudatbazis" Drábik János professzorral készített videója itt látható.
Lehet, hogy a professzor rémeket lát, lehet viszont, hogy az Ő szakembersége szükséges az okozati összefüggések felismeréséhez.


Talán azzal mindenki egyetért, hogy valami hatékony lépést kellene már tenni, mert egyre rosszabb a helyzet Magyarországon, egymást emésztő folyamatok indultak be. Talán lehet megoldást találni, ezt, vagy mást, de építeni kellene. A kérdés, hogy a magyar mérnök ebben hogyan vehet részt?

 

Buday Miklós
 
 
 
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.