Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek Gazdasági szereplők is csatlakoztak az ÉLET ÚTON programhoz
2011-11-09 12:39

Gazdasági szereplők is csatlakoztak az ÉLET ÚTON programhoz

|

Az elkövetkezendő években több kiemelkedő jelentőségű feladatunk van a közlekedésbiztonság javításában – mondta Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára 2011. november 8-án, Budapesten, az áprilisban elindult ÉLET ÚTON program harmadik Közlekedésbiztonsági Konferenciáján.
fotó: Szigeti Tamás


Az államtitkár elnökletével zajló eseményen az állami szereplők és a civil szervezetek után a gazdasági szektor képviselői is elkötelezték magukat a közlekedésre nevelés egységes rendszerű szemlélete mellett.

Schváb Zoltán szerint nagy szükség van a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen ismeretszint fejlesztésére, az ezt elősegítő kommunikációs és felvilágosító kampányokra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium néhány hónapja készítette el a 2011-2013. évekre vonatkozó középtávú közlekedésbiztonsági programot. A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében valósul meg az ÉLET ÚTON kezdeményezés is, melynek munkájából mások mellett a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedéstudományi Intézet, az ORFK-OBB és a Magyar Autóklub is kiveszi a részét.


„A programhoz való csatlakozással ezúttal a gazdasági élet szereplői jelezhetik elkötelezettségüket a közlekedésbiztonság javítása mellett” – mondta Schváb Zoltán. Az eddig megszületett projektek közt pedig megemlítette az országos Szuperbringa Programot, a Szuperbringa kalauzt és a 3-8 év közötti korcsoportoknak szóló, MiniKRESZ elnevezésű közlekedésbiztonsági animációs kisfilmeket.

„A kormányzat kiemelten kezeli, alapvető céljai között tartja számon a közlekedésbiztonság javítását” – mondta az államtitkár. Hozzátette: erre utal az is, hogy a szaktárca kezdeményezésére 50 milliárd forintot különítettek el a személysérüléses balesetek megelőzését elősegítő infrastruktúrafejlesztésekre, közlekedésbiztonsági beavatkozásokra az Új Széchenyi Tervben.

Az ÉLET ÚTON akcióprogram a közlekedésre nevelés, a járművezető képzés és vizsgáztatás egységes rendszerben való szemléletét a felnőttkori közlekedési információs és tájékoztató, továbbképző munkával egyesíti. A konferencián a kilenc csatlakozó gazdasági szervezet, az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt., a Continental Automotive Hungary Kft., a Hungaroring Sport Zrt., a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), a Magyar Sörgyártók Szövetsége, a Minimax, a NiT-AFT Fuvarozási és Logisztikai Oktatási Központ Kft., az OPEL Magyarország Kft. és a Toyota Motor Hungary Kft. írták alá az együttműködésüket jelképező táblát.
2011. november 9.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.