Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Trendek Hazánk kész helyet biztosítani a 2012-es Kibertér Konferenciának
2011-11-02 06:19

Hazánk kész helyet biztosítani a 2012-es Kibertér Konferenciának

|

Magyarország a XXI. század prioritásának tartja a kibertér felelősségteljes, hatékony és biztonságos használatát. Budapest kész helyet adni a következő Kibertér Konferenciának 2012-ben.


Magyarország már a számítógépes bűnözésről szóló 2001. évi Budapesti Konvenció aláírását megelőzően is célul tűzte ki az e téren történő nemzetközi együttműködés előmozdítását. A Budapesti Konvenció azóta is központi eleme az internetes biztonság terén zajló nemzetközi együttműködésnek.


Sztáray Péter, a Külügyminisztérium politikai igazgatója részt vett a november 1-i Londoni Kibertér Konferencián. Felszólalásában hangsúlyozta: Magyarország üdvözli, hogy az Egyesült Királyság - a londoni konferencia összehívásával - vezető szerepet vállalt a nemzetközi párbeszéd előmozdításában. Támogatjuk a brit kormány arra irányuló erőfeszítését, hogy a konferencia fókuszában a kibertérben elfogadható viselkedési normák meghatározása, valamint az internet által biztosított lehetőségek megőrzése és védelme álljon.


Magyarország elkötelezett emellett a folyamat mellett, és hivatalosan is felajánlotta, hogy helyet ad a 2012-ben esedékes következő, ilyen jellegű konferenciának.
A Londoni Konferencia és a Budapesti Konvenció eredményeire építve, hazánk elő kívánja segíteni az állami és a magán szektor együttes szerepvállalását annak érdekében, hogy a kibertér mindannyiunk számára biztonságos és megbízható környezet maradjon.
Budapest, 2011. november 1., kedd (OS)

Kiadó: Külügyminisztérium
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.