Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gazdaság Európai Világítástechnikai Bemutatóközpont
2011-10-17 11:11

Európai Világítástechnikai Bemutatóközpont

|

"Kormánytagként és fejlesztési miniszterként a mai megnyitó legfontosabb üzenete számomra, hogy a GE megerősíti magyarországi jelenlétét" - fogalmazott Fellegi Tamás a bemutatóközpont átadásán. Üdvözölte, hogy a vállalat regionális tevékenysége hídfőállásul ismét hazánkat választotta, egyúttal azt kívánta, hogy a bemutatóközpont maradéktalanul beváltsa létrehozói reményeit.

Phil Marshall, Európáért és Közép-Keletért felelős elnök- vezérigazgató és Fellegi Tamás miniszter (fotó: Szigeti Tamás)

A GE a magyar ipartörténet legragyogóbb hagyományait őrzi meg és élteti tovább, az Európai Bemutató és Világítástechnikai Élményközpont átadása a folytonos fejlesztések újabb állomása - hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az újpesti bemutatóközpont avató ünnepségén 2011. október 13-án. A beruházás 1,5 millió dollárból valósult meg.

A Cerquiglini & Rossi olasz stúdió tervei alapján felépített európai világítástechnikai bemutatóközpont szokatlan élményt kínál a GE Lighting Budapestre látogató vevőinek. Nem csupán bemutatótér, hiszen a vendégek interaktív séta keretében fedezhetik fel a fény és a világítás sokszínűségét. Megismerhetik a legfontosabb felhasználási területeket is, a kiskereskedelemtől, a hűtőpulti világítástól az irodai fényforrásokon át a köztéri, közvilágítási megoldásokig.
Phil Marshall, Európáért és Közép-Keletért felelős elnök- vezérigazgató és Fellegi Tamás miniszter (fotó: Szigeti Tamás)

A General Electric Fényforrás üzletága Magyarországon hat gyárat üzemeltet. Budapesten van az üzletág európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) regionális központja, valamint globális Technológiai Központja, ahol magyar mérnökök fejlesztik a jövő fényforrásait. A GE Fényforrás több mint 6 000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

2011. október 14. 9:18

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)
 
 
 
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.