Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Technika Digitalizációs központ létesülhet Ózdon
2011-10-17 10:36

Digitalizációs központ létesülhet Ózdon

|

A 4,5 milliárd forint összértékű beruházás több száz munkahelyet biztosítana a fiatal értelmiségi rétegnek, ráadásul a műemlék jellegű épületek hasznosítása szempontjából is előnyös.
2011. október 12-én Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára Fürjes Pállal, Ózd polgármesterével tárgyalt a régi vasgyár területére tervezett Nemzeti Kulturális Dokumentációs Logisztikai Központ létrehozásáról.

A megbeszélésen részt vett Riz Gábor, a Borsod megyei közgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, valamit Fori Zoltán, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum projektmenedzsere is.

„Ettől a beruházástól a város nagyon sokat remélhet. Egyrészt jelentős uniós fejlesztési forrásokhoz juthat, amiből munkahelyeket teremthet. Emellett olyan presztízsre tehet szert a digitális kultúra egyik regionális központjaként, amely akár az országon túlnyúlva is hírnevet, renomét jelenthet a településnek” – mondta az egyeztetésen Szőcs Géza.

A logisztikai központba azok az állami tulajdonú értékek kerülnének, amelyek ma még különféle raktárakban hevernek, a digitalizációs központban pedig a nemzeti remekműveket tárolnák majd a kor követelményeinek megfelelő formában.

2011. október 14.

(Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Kultúráért Felelős Államtitkárság)
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.