Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Innováció Szellemivagyon-diagnózis
2011-10-11 12:17

Szellemivagyon-diagnózis

|

A régi nevén a Szabadalmi Hivatal, új nevén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal szolgáltatása a kis- és középvállalkozások szellemivagyon-gazdálkodásának elősegítésére.

A tudatos szellemivagyon-menedzsment a gazdasági sikert megalapozó innovációs folyamat egyik fontos eleme. A vállalkozások többsége tudja ezt, de nincsenek meg a kellő ismeretei, tapasztalatai a hatékony megvalósításhoz.


A szellemivagyon-diagnózis célja ennek az ellentmondásnak a feloldása azzal, hogy testre szabottan ad támpontokat a vállalkozások számára a szellemi vagyonuk kiaknázásának lehetőségeiről.


A szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás igénybevétele olyan innovatív vállalkozásoknak ajánlott, amelyek az utóbbi években a kutatás-fejlesztés területén lépéseket tettek, és úgy gondolják, hogy a hatékony üzletmenet érdekében fel kívánják használni, illetve az eddiginél hatékonyabban kívánják felhasználni a szellemitulajdon-védelem eszköztárát.

A szolgáltatásról
• A szolgáltatás ingyenes.
• A felmérés iránti igényt a mellékelt „Jelentkezési lap” kitöltésével és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához való eljuttatásával jelezheti bármely innovatív kis és középvállalkozás.
• A felmérés alapja egy személyes interjú, amelynek célja a vállalkozás tevékenységének, rövid és hosszú távú terveinek, fejlesztési elképzeléseinek a megismerése.
• Az összegyűjtött adatok, információk alapján egy írásos jelentés készül, amellyel kapcsolatban konzultációra is lehetőség nyílik.
• A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala valamennyi tudomására jutott információt szigorúan bizalmasan, üzleti titokként kezel.

Elérhető előnyök
A vállalkozás árnyalt képet kap
- szellemi vagyonáról,
- szellemi vagyonának kiaknázási lehetőségeiről,
- a felmerülő kockázatokról, valamint
- támpontokat kap a szellemitulajdon-védelmi stratégiája kialakításához.

További információ
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ügyfélszolgálati Osztály

SZTNH

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.