Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Szakma A visegrádi négyek döntése
2011-10-10 12:39

A visegrádi négyek döntése

|

A visegrádi négyek döntése a reális zöldeket igazolja!
A reális zöldek civil szervezete az egyetlen zöld civil szervezet a hazai zöldek között, amely támogatja a nukleáris energia békés felhasználását. Az igazság nem tömegkategória kérdése, a demokráciában egy civil szervezetnek is lehet igaza, a nukleáris energia békés felhasználását támogató reális zöldeknek is.

A reális zöld civil szervezet üdvözli a visegrádi négyek államfőinek a nukleáris energia békés felhasználása melletti kiállását. Az államfők kinyilatkoztatása a reális zöldek eszmeiségét erősíti meg. Az atomerőműben megtermelt villany sokkal tisztább és olcsóbb sok más energiahordozóval üzemelő erőműben megtermelt villanyhoz képest.

 

A visegrádi négyek államfői jól érzékelik a térség felemelkedése, a térség gazdasági szereplői versenyképességének a megőrzése igényli az olcsó és biztonságosan rendelkezésre álló villamos energiát. Az atomerőművek környezetbarát módon szolgáltatnak olcsó villamos energiát.

Magyarország, Csehszlovákia energiapolitikusai helyesen döntöttek a múltban, amikor atomerőművek beruházásról határoztak. Döntésük helyességét mára Lengyelország is felismerte.

 

A visegrádi négyek államfőinek energiapolitikában való egyetértése, hozzájárulhat a visegrádi négy tagállam érdekérvényesítő képességének a megerősödéséhez az EU tagállamai körében. Juhos László,a reális zöldek elnöke
Budapest, 2011. október 9., vasárnap (OS)

Kiadó: Reális Zöldek Klub
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.