Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Mérnökképzés Együttműködési megállapodás a doktoranduszokkal
2011-09-28 15:14

Együttműködési megállapodás a doktoranduszokkal

|

Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy hasznosítsuk azt a tudást, amelyet a doktoranduszok ma magukban hordoznak és kemény munkával elsajátítottak - hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden azon az ünnepélyes aláíráson, melyen a KIM stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Doktoranduszok Országos Szövetségével.
Bojárszky András, Navracsics Tibor (fotó: Pelsőczy Csaba)

 

Nem ez az első, hogy stratégiai megállapodást írunk alá, hiszen az új jogalkotási törvény lehetővé teszi a minisztériumok számára, hogy együttműködések keretében a jogalkotási tevékenységet, illetve a szakpolitikai tevékenységeket összahangoljuk külső szereplőkkel - emlékeztetett köszöntőjében Navracsics Tibor. A maihoz hasonló megállapodásokat erőnek, lehetőségnek és újabb jó megoldások megtalálásának tartjuk, hiszen a külföldi cégeket tömörítő kamarákon és szakmai szervezeteken túl először nyúlunk ki egy olyan szférába, mely különösen fontos számunkra - hangsúlyozta.

A Doktoranduszok Országos Szövetségével kötendő stratégiai megállapodás a minisztérium számára különös haszonnal bír majd a jövőben. Hiszen - folytatta a miniszter - fiatal, tehetséges emberekről van szó, olyan doktoranduszokról, akik fiatal koruk ellenére már bizonyítottak egy adott területen, és a jövő tekintetében komoly tudományos teljesítmények előtt állnak.Önök olyan területeken rendelkeznek friss és naprakész tudással, amelyre nekünk szükségünk van - húzta alá Navracsics Tibor, hozzátéve: ezt a tudást szeretnénk becsatornázni a jogalkotási folyamatba.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter rávilágított: egy ilyen stratégiai megállapodás lehetővé teszi, hogy hasznosítsuk azt a tudást, amelyet a doktoranduszok ma magukban hordoznak és kemény munkával elsajátítottak. A másik oldalon pedig - fűzte hozzá - azzal az eredménnyel jár, hogy az elméleti kutatások, tanulmányok a gyakorlatban is hasznosulhatnak.


Természetesen a megállapodásnak csak akkor van értelme - emelte ki a politikus -, ha az a mindennapi életben is megvalósul. Navracsics Tibor szólt arró is, hogy a minisztérium ezekben a néha hektikus időkben is igyekezni fog minden döntéshozatali és jogalkotási anyagot megismertetni a doktoranduszokkal, és időt adni a megfelelő véleményezésre. Kérem Önöket, hogy tiszteljenek meg bennünket szakmailag megalapozott és magas szintű, konstruktív észrevételeikkel - zárta beszédét a miniszter.

A Doktoranduszok Országos Szövetsége üdvözli a megállapodást - jelentette ki Bojárszky András, a DOSZ elnöke az ünnepélyes aláírást megeleőzően. Hangsúlyozta, hogy a szövetség kompetenciájába tartozó szakpoltikai területeken a szervezet képes lesz a szoros együttműködésre a minisztériummal, hiszen - fogalmazott - a fiatal kutatók és doktoranduszok kezében az ország felemelkedésének kulcsa.


2011. szeptember 27.

 

(kormany.hu)

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.