Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Gazdaság Konzultáció a 900MHz-es frekvenciaértékesítésről
2011-09-28 15:06

Konzultáció a 900MHz-es frekvenciaértékesítésről

|

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szakmai konzultációt tartott a 900 MHz-es frekvencia - árverés keretében történő - értékesítésének feltételeiről. (Szept. 27.) Az NMHH hosszabb felkészülési időt biztosít a 900 MHz-es frekvenciaárverés résztvevőinek. (Okt. 7.)

Az NMHH kétfordulós nemzetközi árverés keretében tervezi értékesíteni a 900 MHz–es frekvenciatartományban nyújtható – GSM, UMTS, LTE, valamint WiMAX rendszerű – rádió- és távközlési szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságokat.

Amennyiben a 900 MHz-es frekvencián új piaci szereplő nyer jogosultságot, úgy opciót szerez további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1800 MHz-es, valamint a 2100 MHz-es frekvenciasávokban.


Szeptember 27-én az árverés kapcsán a hatóság szakmai konzultációt tartott a hivatalos dokumentációt megvásárló cégek képviselői részére. A meghívottak tájékozódhattak az értékesítés menetéről, feltételeiről, továbbá pontosító kérdéseket tehettek föl a hatóság képviselőinek. A válaszokat az NMHH öt napon belül írásban juttatja el az érdekelt cégeknek.


A hatóság a 900 MHz-es frekvenciablokk értékesítésével lehetőséget teremt arra, hogy az árverésen nyertes szolgáltatók olyan területeken is megjelenjenek a legkorszerűbb mobilszolgáltatásokkal, ahol eddig nem volt megfelelő szélessávú lefedettség. Az NMHH célja a rendelkezésre álló frekvenciakapacitás hatékony hasznosítása, a szolgáltatók hálózatfejlesztésének ösztönzése, valamint a mobilpiaci verseny élénkítésén keresztül a szolgáltatások minőségének emelése, és az előfizetők érdekeinek védelme.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Szóvivői iroda


Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (OS)

 

 

Az NMHH hosszabb felkészülési időt biztosít a 900 MHz-es

frekvenciaárverés résztvevőinek

 
    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala figyelembe véve több, a 900 MHz-es frekvenciaárverés iránt érdeklődő hírközlési szolgáltató kérését, a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította.


    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala augusztus 4-én kétfordulós nemzetközi árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére.
    A kiírási dokumentációt megvásárló érdeklődők részére az NMHH szeptember 27-én szakmai konzultációt tartott. Az ott elhangzott kérdésekre - az árverési dokumentációban foglaltak szerint - folyamatosan, írásban ad választ.
    Az eljárás folyamán több érdeklődő szolgáltató jelezte, hogy az árverésre való jelentkezéshez kapcsolódó tényleges döntés meghozatalához, illetve az azt megalapozó üzleti terv elkészítéséhez hosszabb felkészülési idő szükséges, mint amelyet a korábbi dokumentáció biztosított.
    A hatóság mérlegelte a határidő módosításra irányuló kérést, valamint a megfogalmazott érveket, és a vonatkozó jogszabályok által biztosított keretek figyelembevételével a határidő meghosszabbítása mellett döntött. Ennek értelmében a jelentkezési határidőt 2011. október 20-ról december 8-ra módosította. Az eljárás tervezett menetrendje is változott ezzel összhangban, amelyet az árverési dokumentáció részletesen tartalmaz. A módosított dokumentumok az NMHH honlapján letölthetőek a  900 MHz árverés  menüpontból.
    Az NMHH továbbra is legfőbb céljának tekinti, hogy az árverés során teljes körűen érvényesüljön az átláthatóság, és az értékesítésre kínált frekvenciák a lehető legkedvezőbb feltételekkel hasznosuljanak.
    A hatóság hivatala az árverési dokumentáció módosítása során figyelembe vette a frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverés és pályázat szabályairól szóló 4/2011. (X.6.) NMHH rendelet 2011. október 7-én hatályba lépett új szabályait is.
Budapest, 2011. október 7., péntek (OS)


   
    Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
    Szóvivői iroda  

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
31 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 01 02 03
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.