Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
Mernokport.hu
Mérnökkapu.hu Innováció Nemzetközi Innovációs Menedzsment
2011-09-27 16:53

Nemzetközi Innovációs Menedzsment

|

Az Új Széchenyi Terv kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatoknál 2012-től többletpontot kaphatnak majd azok a cégek, amelyek alkalmazzák az Európai Bizottság által is támogatott IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment módszert.

Saját ötlettel könnyebb a milliókhoz jutni

Az IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment módszer kimutatja a kis- és középvállalkozások innovációs képességét - mondta Siba Ignác, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) Irányító Hatóság főigazgatója a módszert Budapesten bemutató nemzetközi rendezvény szünetében.

Az Európai Bizottság kezdeményezésére dolgozták ki a IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment módszert, amely különböző mutatót alapján méri az innovációs képességet, és javaslatot tesz ennek fejlesztésére, javítására, a vállalkozás versenyképességének növelésére.

Siba Ignác szólt arról, hogy az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programjában (GOP) a kkv-fejlesztés kiemelt helyen szerepel, és támogatják az innovációs kapacitás kiépítését, a kkv-k pénzügyi forráshoz való hozzáférését.

Sven Schade, az Európai Bizottság képviseletében elmondta, hogy felméréseik szerint a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének egyik korlátja a pénzügyi erőforrás, illetve az innovációs menedzsmentismeret hiánya. Az Európa-szerte alkalmazott IMP3rove Nemzetközi Innovációs Menedzsment ez utóbbin tud segíteni.

 

Mit tud az IMP3rove?
- méri az innovációs képességet
- képzi az innovációs menedzsmentet
- segít a tervezésben és kivitelezésben
- a low-tech kkv-kat is bátorítja az innovációra
- információkat és tanácsadást biztosít
- összehozza az innovációs piac szereplőit

 

Természetesen a hazai tanácsadói piacnak fel kell készülnie az IMP3rove alkalmazására. Ennek érdekében nálunk is képzés indul az érdeklődő tanácsadók felkészítésére.
„A tapasztalataink azt mutatják, rendkívül értékes az a segítség, amelyet egy jó innovációs menedzsment nyújthat a kkv-k számára” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Eva Diedrichs, a programot irányító A.T. Kearney tanácsadó cég képviselője. A 2006-os indulás óta bebizonyosodott, hogy az IMP3rove szolgáltatásait igénybe vevők versenyképessége és piaci fellépése jelentősen javul a program hatására. Jelenleg több mint harminc ország alkalmazza e módszereket.
„A legbüszkébbek azokra az eredményekre vagyunk, amelyek igazolták innovációs mérési módszereink hatásosságát, s azt, hogy ezek révén a kkv-k megváltozott szemlélettel viszonyulnak saját működésükhöz” – közölte a program szakmai vezetője. Sok vállalkozás, amikor értesül erről a lehetőségről, elsőként aziránt érdeklődik, miként férhet hozzá az IMP3rove eszközeihez? Az első lépés Eva Diedrichs szerint a www.improve-innovation.eu honlap megtekintése, itt lehet tájékozódni a program részleteiről. Emellett szükségük van egy tanácsadóra is, aki ismeri az IMP3rove lehetőségeit. Magyarországról már több szakember részt vett ilyen képzésen az Európai Bizottság és az A.T. Kearney szervezésében. Végül a harmadik lépés, hogy közös munkával felépítsék azt az innovációs menedzsmentet, amely gondoskodik az innovációs képességek fejlesztéséről és érvényesítéséről.

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Eseménynaptár
 « 
 » 
H K SZ CS P SZo V
28 29 30 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Legfrissebb képtárak

200 éve született Bodoki Károly

Bodoki Károly elévülhetetlen érdemeket szerzett a Körösök és a Berettyó szabályozása terén kifejtett munkásságával. Tervezte és 1868-ban bekövetkezett haláláig irányította is a kiviteli munkákat. Munkássága méltó módon kapcsolódik a reformkor híres mérnökei, Huszár Mátyás, Beszédes József, Vásárhelyi Pál tevékenységéhez. 200. születési évfordulójáról emlékeztek meg március 29-én Gyulán.

GRAN-PRIZE Interdiszciplináris díj

A díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz majd a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről évente egy alkalommal, tudtuk meg a sajtóreggelin. A Svéd díj már az első évben érdeklődést váltott ki Magyarországon.